Dieta
Niski Indeks Glikemiczny
Niskoglikemiczna dieta bazuje na zbilansowanym menu z którego wyeliminowano produkty o wysokim indeksie glikemicznym, co zapobiega wahaniom poziomu cukru we krwi.
Z diety wyłączono nasycone kwasy tłuszczowe, węglowodany proste, cukry i produkty wysoko przetworzone.
Catering dietetyczny o niskim indeksie glikemicznym doskonale sprawdza się w insulinooporności, profilaktyce chorób serca i otyłości.
Dostępna w wariantach kalorycznych od 1500 do 3000kcal.
Dieta
Niski Indeks Glikemiczny
Menu dla diety Niski Indeks Glikemiczny
Przykładowe posiłki
Pieczywo z pastą paprykową, pieczoną cukinią i mozzarellą
Owsianka kokosowa z jagodami i erytrytolem
Tortilla śniadaniowa z szarpanym kurczakiem
Waniliowy jogurt z owocami
Kolorowy pudding z chia
Sałatka nicejska
Gyros drobiowy z brązowym ryżem, sosem czosnkowym i surówką z pekińskiej
Wątróbka drobiowa z kaszą pęczak i sałatką z ogórków
Udko pieczone z sosem pieczarkowym i kapustą zasmażaną
Krem pieczarkowy
Mango lassi
Placuszki orkiszowe z jabłkiem prażonym z cynamonem
Sałatka jarzynowa z batatem
Twarożek z warzywami z podpłomkami
Leczo warzywne z pieczywem na zakwasie
Dieta
Niski Indeks Glikemiczny
Dowiedź się więcej